Γιώργος Μουχτάρης

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, με αρμοδιότητα και του Αυτοτελούς Τμήματος Κ.Ε.Π.

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Fdrama, έναν νέο σε ηλικία ‘’πολιτικό’’, έναν νέο αντιδήμαρχο, γεμάτο όπως τονίζει ‘’όρεξη για να δουλέψει’’ και να κάνει το καλύτερο για την πόλη μας. Έναν άνθρωπο που έμαθε μέσα από τη θέση της αντιπολίτευσης τα προβλήματα του τόπου μας και σήμερα εργάζεται από τη θέση της διοίκησης για να την βελτιώσει. Είναι ο Γιώργος Μουχτάρης και τον καλωσορίζουμε στο Fdrama.

Του Γιώργου Μάρκου
Φωτογραφία: Μάκης Σεραφειμίδης.

Κύριε Μουχτάρη σας καλωσορίζουμε στο Fdrama. Συγχαρητήρια για την εκλογή σας και για τη νέα σας θέση, αυτή του Αντιδημάρχου. Ποια είναι η εικόνα που έχετε διαμορφώσει τους πρώτους μήνες διοίκησης για τη πόλη της Δράμας; Σε τι κατάσταση θεωρείτε ότι την αναλάβατε και ποια είναι τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης;

Οι πρώτοι μήνες θα τολμήσω να πω ότι ήταν αρκετά δύσκολοι τόσο σε επίπεδο προσαρμογής, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο. Όπως λέει και ο σοφός λαός «κάθε αρχή και δύσκολη». Ωστόσο αυτό δεν είναι άλλοθι για κανέναν από εμάς της  νέας δημοτικής αρχής. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της πόλης τα τελευταία χρόνια είναι σε πολύ κακή κατάσταση και για αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η προηγούμενη δημοτική αρχή. Η Δράμα, μαζί με τις κοινότητές της, ήταν παραμελημένη για αρκετά  χρόνια με αποτέλεσμα κάποια προβλήματα, πραγματικά να χρειάζονται «Επανεκκίνηση» όπως και το όνομα της παράταξής μας. Θεωρώ πως τα κυριότερα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ανήκουν στην καθημερινότητα των δημοτών. Τα πιο σημαντικά είναι η καθαριότητα της πόλης και το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας. Σε αυτά έχει εστιάσει η δημοτική αρχή και πάνω σε αυτό το πλαίσιο δουλεύει.

Υπήρξατε δημοτικός σύμβουλος με το ‘’Project για τη Δράμα’’ την τελευταία τετραετία πριν τις εκλογές. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έκαναν να αλλάξετε παράταξη και να συμπορευτείτε με το νέο δήμαρχο Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο;

Υπήρξα πράγματι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Πρότζεκτ για την Δράμα, αλλά θέλω να σας διορθώσω και να σας υπενθυμίσω πως ήμουν τρία χρόνια στην παράταξη. Τον Σεπτέμβριο του 2022 και έπειτα από ειλημμένη απόφαση προ αρκετών μηνών, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ και να πορευτώ πλέον μόνος μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση μου αυτή είχε παρθεί αρκετά νωρίτερα όταν το Πρότζεκτ αποφάσισε να πάει σε «εσωκομματικές» εκλογές για ανάδειξη νέου επικεφαλής. Διαφώνησα από την πρώτη στιγμή με την απόφαση αυτή και για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχα στην εκλογική διαδικασία τον Μαρτίου του 2022. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, είναι αδιαμφισβήτητα ένας άνθρωπος με αναγνωρισμένη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, που ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, παραδέχονται τις αρετές που διαθέτει για να είναι ένας ηγέτης παράταξης και σήμερα να είναι Δήμαρχος. Έτσι λοιπόν, η προσθήκη  μου στην δική του  «Επανεκκίνηση» ήταν θέμα χρόνου.

Είναι μια δικαίωση για εσάς το γεγονός ότι μετά την αλλαγή παράταξης εκλεχθήκατε πρώτος σε ψήφους με την ‘’Επανεκκίνηση για τη Δράμα’’

Κάπου εδώ θα απαντήσω όπως είχα απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση στο παρελθόν όταν είχα ανεξαρτητοποιηθεί. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2022, μου ζητήθηκε η έδρα του δημοτικού συμβούλου, διότι σύμφωνα με ισχυρισμούς  η έδρα άνηκε στην παράταξη. Η δική μου απάντηση ήταν πως τα 522 άτομα που με είχαν ψηφίσει το 2019, πρώτα ψήφισαν Μουχτάρη Γιώργο και μετά Πρότζεκτ. Οπότε καταλαβαίνετε ότι μετά από το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα, αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε μία νέα παράταξη, με έναν νέο αρχηγό και με την εκλογή μου στην πρώτη θέση. Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του και μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι στην διοίκηση του Δήμου Δράμας.

Πόσο διαφορετικό είναι να μάχεσαι για το καλό της πόλης μας, μέσα από την παράταξη που διοικεί και όχι από τη θέση της αντιπολίτευσης στην οποία βρεθήκατε τα προηγούμενα χρόνια;

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα που έχουν τον ίδιο πάντα στόχο. Τόσο η δημοτική        αρχή όσο και η αντιπολίτευση θέλουν το καλό της πόλης. Δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. Απλά ο ρόλος της αντιπολίτευσης θα λέγαμε ότι είναι λίγο πιο άχαρος και σίγουρα ο ρόλος στην δημοτική αρχή είναι πολύ πιο ουσιαστικός. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όποιος θέλει να βοηθήσει τον τόπο του, θα βρει τον χώρο και τον χρόνο να το πράξει.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο έργο που θέλετε να πραγματοποιηθεί ή έστω να ξεκινήσει τα χρόνια που θα είστε δημοτική αρχή; Ποια είναι τα όνειρα που έχει ο Γιώργος Μουχτάρης για την πόλη μας;

Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένα έργα που θα πρέπει να γίνουν ούτε θα βάλω προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα. Αυτό όμως που οφείλουμε να καταφέρουμε στο τέλος της θητείας μας, είναι να αφήσουμε στους δραμινούς μια πόλη πιο προσιτή, πιο ελκυστική, πιο καθαρή και σίγουρα μια πόλη που οι νέοι της, και θα θέλουν και θα μπορούν να μείνουν και να ζήσουν σε αυτήν.

Μεγάλο μέρος των πολιτών θεωρεί ότι η Δράμα έχει βρεθεί στο περιθώριο και ότι τα προβλήματα διογκώνονται στο πέρασμα των χρόνων. Η πόλη δεν έχει άμεση πρόσβαση στους μεγάλους οδικούς άξονες, όλο και λιγότερα τραίνα διέρχονται απ’ αυτήν, οι φοιτητές/τριες που σπουδάζουν εδώ είναι ελάχιστοι/ες, ενώ πολλές επιχειρήσεις κλείνουν. Πιστεύετε ότι μπορείτε σαν δημοτική αρχή να κάνετε κάτι για να αλλάξετε αυτή την κατάσταση;

Αυτό που περιγράφετε είναι ένα γεγονός που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εγώ δεν θα αναλύσω τα προβλήματα δεκαετιών και ούτε με χαρακτηρίζει η εναπόθεσή ευθυνών σε τρίτους. Μου αρέσει όμως να εργάζομαι σήμερα για να φτιάξω καλύτερα το αύριο. Οπότε, πιστεύω ότι είναι υποχρέωση μας να συμβάλλουμε, ως δημοτική αρχή, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του νομού και θα τα καταφέρουμε.

Οι πολίτες της Δράμας έχουν αυξημένες προσδοκίες από τη νέα δημοτική αρχή. Πόσο αισιόδοξος είστε ότι θα τα καταφέρετε;

Οι αυξημένες προσδοκίες του κόσμου πηγάζουν από την πλήρη αδιαφορία των αιρετών των περασμένων ετών. Ο λαός, διαχρονικά δίνει την λύση όταν πρέπει. Αυτό έκανε τώρα και αυτό θα κάνει αν εμείς δεν φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του. Τα προβλήματα τα λύνεις με δουλειά. Και τα πολλά προβλήματα με περισσότερη δουλειά. Άρα το φάρμακο της επιτυχίας είναι να δουλεύεις πολύ και τα αποτελέσματα αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Αν κρίνω από την μέχρι σήμερα παρουσία των συναδέλφων αλλά και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου, είμαι βέβαιος ότι αυτή η δημοτική αρχή θα μπορέσει να λύσει κάθε πρόβλημα που θα της παρουσιάζεται και θα πηγαίνει κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά τον δήμο.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση με υγεία.

Θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση με υγεία και τις Άγιες αυτές ημέρες να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας ξεκινώντας όμως από τον ίδιο μας τον εαυτό.